کشور کانادا از کشورهای مهاجرپذیری است که با اعطای ویزای کانادا، اجازه ورود و اقامت در این کشور را به متقاضیان میدهد. این کشور انواع مختلفی از ویزاها را برای اهداف خاصی مانند گردشگری، دیدوبازدید خانوادگی، سرمایهگذاری یا سفرهای کاری و تحصیلی ارائه میدهد.
برای آشنایی بیشتر با انواع ویزا کانادا، شرایط و مدارک مورد نیاز و همچنین مراحل اخذ ویزای این کشور، ادامه مقاله را دنبال کنید.
انواع ویزای کانادا
کانادا انواع مختلفی از ویزای موقت و دائمی را به اتباع خارجی ارائه میدهد که هر کدام دارای شرایط و مدارک خاصی هستند؛ بنابراین مهم است برای انتخاب نوع ویزا و آمادهسازی شرایط و مدارک مربوطه، با انواع ویزای کانادا آشنا شوید.
به طور کلی، اخذ ویزا کانادا در انواع زیر برای مهاجران خارجی صادر میشود:
۱. ویزای موقت
ویزای موقت این اجازه را به متقاضیان میدهد تا برای مدت کوتاهی بتوانند در کانادا اقامت داشته باشند. برخی از مهمترین ویزاهای موقت کانادا عبارتند از:
ویزای توریستی
اگر قصد سفر به کانادا یا گشتوگذار در این کشور را دارید؛ ویزای توریستی یا ویزیتوری، اجازه ورود به خاک کانادا را به عنوان گردشگر به شما میدهد. این ویزا به صورت یکبار ورود، چندبار ورود و سوپر ویزا ارائه میشود.
- ویزای یکبار ورود: با این ویزا تنها یکبار و تا حداکثر ۶ ماه میتوانید از کانادا دیدن کنید.
- ویزای چندبار ورود: با این ویزا که تا ۱۰ سال نیز میتواند اعتبار داشته باشد؛ امکان ورود و خروج از کانادا بدون درخواست مجدد ویزای ویزیتوری تا حداکثر ۶ ماه برای متقاضیان فراهم است.
- سوپر ویزا: این ویزا با اعتبار ۱۰ ساله برای والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شهروندان کانادایی یا افراد مقیم کانادا است و امکان اقامت موقت و چندبار ورود را برای این افراد فراهم میکند.
شما میتوانید برای تسریع روند اخذ ویزای توریستی و رزرو تور اقساطی کانادا با کارشناسان ما در وبسایت ابرش پرواز در تماس باشید.
ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی یا استادی پرمیت کانادا نیز برای دانشجویان و دانش آموزان بینالمللی که قصد تحصیل در دانشگاهها و مدارس کانادا را دارند، ارائه میشود. برای اخذ این ویزا باید یک نامه پذیرش از یک مدرسه یا دانشگاه کانادایی ارائه دهید.
ویزای کاری
هر فردی که ویزای کار یا اپن ورک پرمیت کانادا را به همراه پیشنهاد شغلی از یک سازمان یا کارفرمای کانادایی داشته باشد؛ اجازه کار و اقامت موقت در کشور کانادا به او داده میشود.
۲. ویزای دائم
ویزای دائم از دیگر انواع ویزا کانادا برای افرادی است که قصد مهاجرت دائم به این کشور را دارند. اخذ این ویزا از طریق برنامههای مهاجرتی زیر امکانپذیر است:
اکسپرس اینتری
اکسپرس اینتری، سریعترین و محبوبترین مسیر مهاجرتی برای اخذ ویزای کانادا به صورت دائم است. این روش بر اساس سیستم امتیازبندی و از طریق برنامههای کارگران ماهر فدرال، نیروی متخصص فدرال و کلاس تجربه کانادایی، امکان ثبت درخواست اقامت دائم را برای متقاضیان فراهم میکند.
برنامه نامزدهای استانی (PNP)
همه استانها در کانادا به جز کبک، برنامههای مهاجرتی مختص به خود را دارند که به نام برنامه نامزد استانی (PNP) شناخته میشود. مطابق این برنامه، هر استانی با توجه به نیاز بازار کار خود و بر اساس شرایط خاصی، اقدام به جذب نیروی کار ماهر میکند.
ویزای سرمایهگذاری
ویزای سرمایهگذاری در جهت کمک به اقتصاد کانادا از راههای اخذ اقامت دائم برای مهاجران سرمایهگذار است. مطابق این ویزا، داشتن تمکن مالی کافی برای سرمایهگذاری در بخش املاک و مستغلات، صندوقهای سرمایهگذاری و سهام و بورس ضروری است.
ویزای استارتاپ
این ویزا از انواع ویزای سرمایهگذاری به کارآفرینان و مخترعین این امکان را میدهد تا با راهاندازی کسبوکار نوآورانه و اجرای بیزنس پلن خود بتوانند برای اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
شرایط اخذ ویزای کانادا
ثبت درخواست ویزا کانادا، مستلزم رعایت شرایط خاصی است. در ادامه، برخی از مهمترین شرایط اخذ ویزای کانادا را بیان میکنیم:
- تمکن مالی بالای ۱۳ هزار دلار کانادا برای هر نفر
- گردش حساب مربوط به ۴ تا ۶ ماه اخیر متقاضی
- تاریخچه سفر معتبر
همه چیز در مورد اخذ انواع ویزا و جمع آوری مدارک ویزا
مدارک لازم برای ویزای کانادا
همچنین، مطمئن شوید مدارک زیر را برای اخذ ویزای کشور کانادا به صورت ترجمه انگلیسی با مهر دارالترجمه رسمی در دسترس دارید:
- اصل گذرنامه با بیشتر از ۶ ماه اعتبار
- اصل و ترجمه مدارک هویتی و سوابق بیمه
- تکمیل فرم ثبت درخواست ویزای کانادا
- عکس پرسنلی رنگی در ابعاد ۳.۵ در ۴.۵ سانتیمتر
- گردش حساب مربوط به ۴ تا ۶ ماه اخیر
- گواهی اثبات تمکن مالی
از طرف دیگر، بسته به نوع ویزا ممکن است به مدارک دیگری مانند دعوتنامه، گواهی عدم سوءپیشینه، مدارک تحصیلی، نامه پذیرش مدرسه یا دانشگاه و جاب آفر نیاز پیدا کنید.
مراحل اخذ ویزای کانادا
برای اخذ ویزا کانادا، بایستی مراحل زیر را طی کنید:
- تکمیل فرم آنلاین درخواست ویزا با مراجعه به سامانه سفارت کانادا
- رزرو وقت سفارت از طریق کارگزاری VFSGlobal
- حضور در سفارتخانه کانادا در یکی از کشورهای همسایه ایران مانند ترکیه، امارات، ارمنستان و گرجستان در وقت تعیین شده از سمت سفارت برای تحویل مدارک و انگشتنگاری
- پرداخت هزینههای ویزا و انگشتنگاری
پس از انجام این مراحل، باید مدتی را معمولا بین ۲ تا ۴ هفته، منتظر جواب ویزای کانادا بمانید. تا درخواست شما پردازش و در صورت تایید، ویزای شما صادر شود.
بعد از تایید درخواست و صدور ویزا، میتوانید ویزا و گذرنامه خود را از همان کارگزاری VFS که قبلا مراجعه کرده بودید، دریافت کنید.
هزینه ویزای کانادا
هزینه ویزای کانادا بسته به نوع ویزا و هزینههای پردازش و ثبت اطلاعات بیومتریک متفاوت و به شرح زیر است:
- ویزای توریستی: ۱۰۰ دلار کانادا
- ویزای تحصیلی: ۱۵۰ دلار
- ویزای کاری: ۱۵۵ دلار
- هزینه انگشتنگاری: ۸۵ دلار
رفع ریجکتی ویزای کانادا
بعضی اوقات به دلایلی مانند ارسال مدارک جعلی یا ناقص، عدم تمکن مالی و تاریخچه سفر نامعتبر ممکن است درخواست ویزای شما ریجکت یا رد شود. برای رفع ریجکتی ویزای کانادا میتوانید پس از تکمیل مدارک خود، مجددا شانس خود را برای دریافت ویزای کانادا امتحان کنید.
ضمنا، توجه داشته باشید که ویزای توریستی رفع ریجکتی ندارد و اعتراضی به جواب ویزا وارد نیست.
شرایط رزرو تور اقساطی خارجی، بدون نیاز به ضامن!
جمعبندی
ویزای کانادا، یک سند رسمی است که توسط سفارت کانادا برای اتباع خارجی به قصد ورود و اقامت در این کشور به مدت مشخص صادر میشود. شما با مطالعه این مقاله میتوانید با شرایط عمومی، مدارک لازم و پروسه ثبت درخواست ویزای کشور کانادا آشنا شوید.